Bij het kopen van een woning is het van belang om te weten wat je financiële mogelijkheden zijn die passen bij je wensen en doelstellingen. Bij de aanvraag voor een hypotheek komen verschillende aspecten naar voren als:

 • Welke maandlast kunt en wilt u betalen? 
 • Is er sprake van eigen geld of hulp van ouders? 
 • Welke rentevaste periode is wenselijk? 
 • Hoelang wilt u blijven wonen en past deze bij uw toekomstplannen?
 • Koop je alleen of samen met een partner? 
 • En welke manier van vermogensopbouw past het beste bij u? 
 • Kom je in aanmerking voor een starterslening? 
 • Kunt u gebruik maken van Nationale Hypotheekgarantie (NHG) ? ( Deze regeling is ingevoerd om de aankoop van een eigen woning makkelijk te maken. Kijk voor meer informatie op www.nhg.nl

Zo zijn er dus veel vragen en mogelijkheden waarbij uw persoonlijke situatie, levensfase en wensen het uitgangspunt zijn en we u met onze kennis en ervaring graag verder helpen.

Enkele situaties waarover we u kunnen adviseren:

 • U koopt voor een eerste keer een woning en bent Starter
 • U heeft een bestaande woning en wil een andere woning kopen (doorstromer)
 • U wenst uw bestaande woning te verbouwen en/of te verduurzamen* (verhoging hypotheek)
 • U wenst lagere bestaande maandlasten en/of een andere hypotheekvorm (oversluiten of middelen)

Om droom te verwezenlijken, uw wensen en doelstellingen goed in beeld te brengen en u een optimale hypotheek te adviseren maken we gebruik van een stappenplan.

Kennismaking/ Inventarisatie

Bij de persoonlijke kennismaking bespreken we hoe u zich het beste kan voorbereiden, Hoe meer gegevens, hoe beter. We inventariseren uw financiële situatie, uw doelstellingen, uw kennis en ervaring en uw doelstellingen en risicobereidheid.  Op basis hiervan kunt beslissen of u uw hypotheekadvies via Finect wilt laten regelen. Ook krijgt u hierbij een idee hoeveel u ongeveer kan lenen voordat u op zoek kunt gaan naar uw droomhuis.

Analyse

Nadat uw wensen en doelen bekend zijn, doen we uitgebreid onderzoek (analyse) welke hypotheek het beste bij u past en brengen hierbij verschillende scenario’s in beeld. Op deze wijze zetten we alle mogelijkheden voor u op een rij.

 Advies

Bij de analyse adviseren wij u de hypotheek die het beste bij u past door het vergelijken van offertes bij verschillende aanbieders op basis van verschillende aspecten als rente, hypotheekvorm, risico’s en voorwaarden.

 

Offerte/Bemiddeling en Nazorg

Na uw akkoord met ons advies verzorgen wij de hypotheekaanvraag (offerte) en houden we de voortgang nauwlettend in het oog. Wij nemen de regie en houden u in de tussentijd op de hoogte.

Na het bezoek aan de Notaris die zorgt voor de officiële afhandeling als het opstellen van de hypotheek- en eigendomsakte is het hypotheektraject afgerond en ontvang je de sleutel van je nieuwe huis.

Onze dienstverlening in de vorm van nazorg is dan nog niet voorbij en staan we nog steeds voor u klaar. Er kunnen zich na verloop van tijd wijzigingen voordoen of gebeurtenissen die van invloed zijn op uw (financiële) situatie. Leuke en minder leuke dingen. Uw situatie kan veranderen als gezinsuitbreiding, een andere baan, verhuizing, trouwen of scheiden etc. Ook dan kunt u bij ons terecht voor vragen of voor een periodieke controle van uw hypotheek. 

Verduurzaming

Het verduurzamen van uw woning kan niet alleen voordelig uitpakken voor uw maandlasten, woongenot en de waarde van uw woning. Ook kunt u energie besparen en bijdragen aan het klimaat door bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen, energiezuinige kozijnen, isolatieglas maar ook het aanbrengen van gevel-, dak-, of vloerisolatie.

Wilt u weten welke mogelijkheden er voor u zijn op het gebied van duurzame oplossingen en welke financieringsmogelijkheden mogelijk zijn?  Neem dan contact met ons op.